IK BEN RENY

OVER MIJ

Sinds 1981 ben ik werkzaam in de zorgsector. Veel mensen heb ik begeleid tijdens hun verzuim. Helpen terug te keren op de werkvloer. Door te luisteren en vertrouwen te geven merkte ik dat men sneller weer aan het werk kon. Door te luisteren naar hun verhaal waar ze het moeilijk mee hadden kon ik vaak helpen weer aan te sluiten bij hun eigen verlangens en wensen.

Ik stelde dan ook vaak de vraag: Wat wil je graag, waar wordt je blij van? Waar ben jij goed in, wat zijn jouw talenten? Met deze insteek kom je weer terug bij je intrinsieke motivatie om de dingen te doen waar je gelukkig van wordt, was en is mijn mening. Echter op een gegeven moment merkte ik dat ik zelf niet meer de voldoening uit mijn werk kon halen. Te veel taken die niet meer bij mij pasten. Ik kon niet meer doen waar ik gelukkig van werd, nl medewerkers begeleiden. Dan komt het moment dat ik die vragen aan mezelf moest stellen. Ik kon niet anders en ben gestopt met mijn werk en mijn hart gaan volgen. Dit was een grote stap.

Ik was inmiddels al wel bezig met opleidingen die ik leuk vond om te doen, wou naast mijn werk mijn eigen bedrijf opzetten. Echter toen ik steeds meer daar mijn aandacht op ging richten kon ik niet anders dan helemaal voor mezelf gaan. Na de opleiding NLP heb ik mijn diploma Voetreflexmassage gehaald en ook de cursus “Tenen Lezen” gevolgd. Daarna kwamen de opleidingen Stressologie en Leefstijlcoach (OERsterk) op mijn pad. En dat gaf zoveel herkenning. Wanneer je langdurig onder chronische stress hebt geleefd of gewerkt dan raakt je lichaam uit balans, een verstoring op het lichamelijke vlak. Voordat je mensen gaat begeleiden als coach is het belangrijk dat het lichaam eerst weer in balans is, eerder kun je niet herstellen. Met alleen coachingsgesprekken kom je er niet. Dat was een enorme eyeopener, had ik dat maar eerder geweten, voor mezelf, maar ook in de begeleiding die ik had gegeven.

“ONTSPAN DWARREL DOOR DE WERELD ZE IS ZO MOOI”
(DE GELUKSVOGEL)

HET IS MEER BIOLOGIE DAN PSYCHOLOGIE

Jarenlang heb ik veel gewerkt, waardoor ik mezelf vaak vergat. Ik had mezelf enorm tekort gedaan en dat was ook wat mij nu parten speelde. Opgebrand.. Het klopte dus wat er tijdens mijn opleiding voetreflexmassage werd gezegd dat stress een ziekte is. Dat inzicht had ik inmiddels nu zelf ook gekregen. Door het inzicht wat ik heb gekregen over wat chronische stress met mij had gedaan wil ik dit ook aan andere mensen gaan uitleggen. Helpen weer in balans te komen, eerst lichamelijk en daarna werken aan jezelf als dat dan nog nodig is. Stressologie is echt de oplossing voor stress, burn-out en depressieve klachten.

Ik wil dan ook mensen gaan helpen die onder chronische stress gebukt gaan. Dit door de lichamelijke disbalans inzichtelijk te krijgen. Je kunt de stressbestendigheid en immuniteit meten. Als je inzicht hebt kun je ook een goed passend advies geven. En dat wil ik graag gaan doen.
Met name vertellen wat voeding en geconcentreerde voedingsstoffen kunnen doen voor het herstel en dat je je een stuk beter zult gaan voelen als deze tekorten zijn aangevuld.

Het is dan ook meer biologie dan psychologie. Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden en de adviezen opgevolgd, wat maakt dat ik mij weer sterk en scherp voel. Het slapen gaat ook een stuk beter. Als je aansluit bij wat je lichaam nodig heeft heb je al een grote stap gezet. 

WAT NOG MEER…..

Voetreflexmassage is merk ik een fijne aanvullende behandeling. Door de voetmassage ruimen de afvalstoffen op, het bloed gaat meer stromen. Het werkt heerlijk ontspannend.

Tenen Lezen is ook een cursus die ik heb gevolgd. Tenen zeggen veel over hoe het met je gaat. Het is een vertaling van je karakter, de stand van je tenen geven aan hoe je in je vel steekt. Tenen zeggen meer dan je zou verwachten.

Zelf ben ik ook een sterke voorstander van het ondersteunen van gezondheid met essentiële olie. Ik gebruik dit al jaren. Het geeft zoveel mogelijkheden om je gezondheid zonder chemische middelen te ondersteunen.

Naast behandelingen en coaching kan ik ook in een workshop (teambuilding) van alles vertellen over het lezen van tenen en over hoe je essentiële olie kunt inzetten in je dagelijkse leven.

MAAK EEN AFSPRAAK

Heb jij klachten die door chronische stress zijn ontstaan en wil je hiermee aan de slag, dan is dit je kans.

Wil jij je mentaal sterk voelen, herstel dan je lichamelijke disbalans.

Maak een afspraak

Praktijk BY RENS draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches