1 logo by Rens def donker geel #ffde59

Over mij

Het besluit wat mijn leven veranderde

Sinds 1981 ben ik werkzaam in de zorgsector.
Als verpleegkundige, maar ook als leidinggevende. Veel mensen heb ik mogen begeleiden tijdens hun verzuim. Helpen terug te keren naar de werkvloer. 

Door te luisteren en vertrouwen te geven merkte ik dat men sneller weer aan het werk kon. Door te luisteren naar hun verhaal waar ze het moeilijk mee hadden kon ik vaak helpen weer aan te sluiten bij hun eigen verlangens en wensen.

Ik stelde dan ook vaak de vraag: Wat wil je graag, waar wordt je blij van? Waar ben jij goed in, wat zijn jouw talenten? Met deze insteek kom je weer terug bij je intrinsieke motivatie om de dingen te doen waar je gelukkig van wordt, was en is mijn mening.
Echter op een gegeven moment merkte ik dat ik zelf niet meer de voldoening uit mijn werk kon halen. Te veel taken die niet meer bij mij pasten.
Opgebrand en moe. Was langzaam zonder het echt op te merken richting burn-out gegaan
Ik deed niet meer waar ik gelukkig van werd, nl medewerkers begeleiden. Dan komt het moment dat ik die vragen aan mezelf moest stellen.
Ik kon niet anders en ben na 40 jaar werken gestopt met mijn baan en mijn hart gaan volgen. Dit was voor mij een hele grote stap. 

Ik was inmiddels al wel bezig met opleidingen die ik leuk vond om te doen, wou naast mijn werk mijn eigen bedrijf opzetten. Echter toen ik steeds meer daar mijn aandacht op ging richten kon ik niet anders dan helemaal voor mezelf gaan. Na de opleiding NLP heb ik mijn diploma Voetreflexmassage gehaald en ook de cursus “Tenen Lezen” gevolgd. Daarna kwamen de opleidingen Stressologie en Leefstijlcoach (OERsterk) op mijn pad. En dat gaf zoveel herkenning.
Wanneer je langdurig onder chronische stress hebt geleefd of gewerkt dan raakt je lichaam uit balans, een verstoring op het lichamelijke vlak. Voordat je mensen gaat begeleiden als coach op het mentale vlak is het belangrijk dat het lichaam eerst weer in balans is, eerder kun je niet herstellen. Met alleen coachingsgesprekken kom je er niet. Dat was een enorme eyeopener, had ik dat maar eerder geweten, voor mezelf, maar ook in de begeleiding die ik had gegeven. 

“ONTSPAN DWARREL DOOR DE WERELD ZE IS ZO MOOI”
(DE GELUKSVOGEL)

Eerst je opgelopen lichamelijke tekorten aanvullen, met alleen coaching red je het niet.

Jarenlang heb ik veel gewerkt, waardoor ik mezelf vaak vergat. Ik had mezelf enorm tekort gedaan en dat was ook wat mij nu parten speelde. Opgebrand..
Het klopte dus wat er tijdens mijn opleiding voetreflexmassage werd gezegd dat stress een ziekte is. Dat inzicht had ik inmiddels nu zelf ook gekregen. Door het inzicht wat ik heb gekregen over wat chronische stress met mij had gedaan wil ik dit ook aan andere vrouwen gaan uitleggen. Helpen weer in balans te komen, eerst lichamelijk en daarna werken aan zichzelf om herhaling te voorkomen.
Stressologie is echt de oplossing voor stress, burn-out en depressieve klachten en de daarbij horende klachten die dan om de hoek komen kijken.

“opeens wist ik het, ik wil vrouwen helpen die proberen alle ballen in de lucht te houden, roofbouw plegen en zichzelf daardoor vergeten.
Voor hen wil ik mij gaan inzetten”

Ik wil vrouwen helpen die onder chronische stress gebukt gaan.
Ze houden vaak lang vele ballen in de lucht, gaan door op wilskracht en doorzettingsvermogen, wat een groot risico geeft op een burn-out.
Je kunt de stressbestendigheid en immuniteit meten en daarbij de lichamelijke disbalans inzichtelijk krijgen. Als je inzicht hebt kun je ook een goed passend advies geven. En dat wil ik graag gaan doen.

Het is dan ook meer biologie dan psychologie. Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden en de adviezen opgevolgd.

Het was zeker niet makkelijk, maar wat ben ik blij dat stressologie op mijn weg is gekomen. Jurgen Spelbos, de oprichter van het centrum voor stressologie belde mij nadat ik contact zocht en ik dacht: dit is wat mij kan gaan helpen. En het klopte.
Op dit moment voel ik mij goed, heb de rust gevonden waar ik naar op zoek was. Genieten van wat ik graag doe en van elke dag een fijne dag maken.
Ik weet nu hoe ik goed voor mezelf kan zorgen.
Wanneer ik merk dat ik uit balans raak weet ik wat ik kan doen om weer terug te komen in de rust die ik heb gevonden.
Natuurlijk zijn er nog genoeg uitdagingen die ook op mijn weg komen.
Maar door stressbestendig te zijn en door te weten wat goed voor me is kan ik de juiste keuzes maken. Mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van medewerkers in het verzuim en mijn achtergrond als verpleegkundige en natuurlijk de aanvullende opleidingen maken dat ik echt van  betekenis kan zijn voor andere vrouwen en dat geeft mij veel voldoening.

Het begon door eerlijk naar mezelf te kijken en te erkennen dat ik niet (meer) gelukkig was in mijn baan.
Er moest wel iets gebeuren. Dat wist ik onbewust wel.

Maar ik voelde ook angst, want hoe ga ik dat doen was wat ik dacht.

Ik heb mijn baan en inkomen wel nodig voor mijn levensonderhoud en om mijn hypotheek te betalen. Met name omdat ik alleen woon.
Maar ik kon niet anders en ben gaan nadenken over “hoe dan”.
Je merkt wanneer je echt gaat kiezen voor jezelf dat de oplossingen dan ook gaan komen.
Dat ga je dan aantrekken. Ik kwam in aanraking met stressologie, heb me daarbij aangesloten en de korte startopleiding gevolgd.
Ik ben anders gaan eten, ontspannen, maar vooral mijn tekorten die ik had gekregen in mijn lichaam weer gaan aanvullen met de juiste voedingsstoffen.
Eerst een gezond lichaam krijgen. Eerst goed voor mezelf gaan zorgen en daarna ook het mentale stuk. Wat wil ik gaan doen, waar wordt ik gelukkig van en vooral wat maakt me blij.
Het is een weg die soms ook moeilijk was, maar waar ik toch ook van heb genoten.
Ik kwam andere mensen tegen, die dezelfde interesses hadden als mij. Dat was erg fijn.
Daarna heb ik de volledige opleiding stressologie gevolgd, maar ook de OERsterk leefstijlopleiding bij Richard de Leth.
Ik kreeg steeds meer inzichten. Over wat het lichaam nodig heeft, maar ook hoe belangrijk het is dat je doet waarvoor je bedoeld bent.

Het is fijn dat ik nu meer rust heb gevonden, meer tijd heb voor de kinderen, niet meer de moeder ben die het altijd druk heeft.
Oppassen op mijn kleindochter en reizen met Joop mijn vriend is echt iets waar ik heel blij van wordt. Samen op reis en dan zien hoe men daar woont en leeft.
Met name Thailand en Sri Lanka lieten mij zien dat geluk niet in materiaal zit, maar in genieten van het leven, elkaar en wat de natuur ons biedt.

” hoe meer je de dingen gaat doen waar je blij van wordt hoe beter je je gaat voelen”

Daarom ben ik dan ook blij dat ik vrouwen die veel stress ervaren in hun leven en hier last van ondervinden in hun dagelijkse bestaan mag ondersteunen.

MEER OVER MIJ…..

Mocht je nog niet precies een goed beeld over mij hebben
Laat me je een handje helpen…

@ Ik hou van tuinieren in het begin van het voorjaar, maar aan het eind van de zomer heb ik er totaal geen zin meer in.

@ Dat ik oma ben van een lieve kleindochter Renske, die naar mij vernoemd is en waar ik regelmatig op pas en dat wij 2 handen op één buik zijn en dan samen zeggen Renske en Renske

@ Dat ik 2 kinderen heb en een lieve vriend Joop

@ Dat ik ook massages geef en hier enorm van geniet en net weer gestart ben met een nieuwe opleiding: holistische massage

@ Dat ik in een klein dorpje in het topje van Friesland woon, dichtbij de boot naar Ameland

@ Dat ik open en eerlijk ben en ook graag zelf zo behandeld wil worden

@ Dat ik lange tijd geleden bij de vrijwillige brandweer heb gewerkt en dit heel leuk vond

En nu is het jouw beurt. Wie ben jij, waar loop je tegenaan?
Is er iets waar ik jou bij kan helpen? 

Nu ben ik echt benieuwd naar jou.

Vertel mij je verhaal.....

Waar loop jij tegenaan? Deel het met me en dan reageer ik binnen 48 uur op je bericht.